Huisvesting

Cochin Club Nederland

Huisvesting

 

Zoals wij zelf voor ons onderkomen zorgen, dienen we voor onze huisdieren ook goede leefomstandigheden te creeren. dit betreft natuurlijk ook de huisvesting.

Om de juiste huisvesting te realiseren moeten we rekening houden met alle weersomstandigheden.

Voor koude en winterse omstandigheden is het raadzaam een binnenhok aan te schaffen (of te bouwen) om ervoor te zorgen dat de dieren in deze weersomstandigheden een heenkomen te kunnen vinden. Dit geldt natuurlijk ook voor regen en andere gure weers- omstandigheden.

 

Voor de algemene gezondheid is het voor de dieren goed een ren tot hun beschikking te hebben. Het betreft hier rasechte scharreldieren en deze eigenschap verraad al enigszins wat ze het liefste doen. Natuurlijk heeft niet iedereen een ruime tuin waar onbeperkt kippenhokken en rennen kunnen worden neergezet.

Ik probeer hieronder te beschrijven wat in mijn ogen de juiste omstandigheden voor de dieren zijn (het betreft hier cochin-krielen):

Ikzelf heb een binnenhok waar de kippen de eieren kunnen leggen en 's nachts op stok kunnen zitten.

De afmetingen van dit hok zijn ongeveer: 1,5 x 1,5 meter (lengte x breedte). De hoogte is ongeveer 1,7 meter tot in de punt. Het betreft hier een puntdak. De buitenren loopt onder het hok door en heeft een oppervlakte van 3 meter x 1,5 meter.

In deze opstelling houdt ik 3 hennen en 1 haan en wat mij betreft is dit ruim voldoende.

De sfeer is rustig.

De hennen leggen regelmatig hun eitjes wat er toch op duidt dat er geen stress is.

 

www.cochin.nl Copyright © All Rights Reserved Cochin Club Nederland 2015