Je kunt enorm veel doen met een prachtig stuk flat iron steak. Het kan een uitstekende dineroptie zijn voor de mensen die iets snel, heerlijk en gemakkelijk willen klaarmaken. Deze steak en recept is een perfecte manier om te bewijzen dat je geen uitgebreide outdoor grill nodig heb, om een smakelijke steak klaar te maken. Je kunt hem namelijk bakken met wat boter en overheerlijke specerijen en kruiden. Dit manier van steak klaarmaken wordt namelijk pan searing genoemd. Het wordt gedaan in een flat iron skillet of koekenpan.
In dit artikel zien we het recept voor het bereiden van een perfect aangebraden steak. Je zult een heerlijk mix van kruiden, gesmolten boter en een flat iron steak van een anderhalf pond nodig hebben. Hiermee kun je wel een behoorlijk geweldige steak klaarmaken voor jezelf, familie, vrienden of dierbaren. Voeg je eigen bijgerecht, groenten of wat frietjes eraan toe en het wordt een volledige maaltijd waarvan je kunt genieten.
Steak recept
– Als eerst zul je een mix van kruiden moeten combineren in een klein schaaltje. Mix wat zout met zwarte peper, knoflookpoeder en uien poeder. Je kunt ook wat Italiaanse kruiden toevoegen als je van de smaak houd. Daarna zul je het fijn moeten mengen met een vork totdat het ready is.
– Voeg deze kruidenmix toe aan je flat iron steak. Kruid beide kanten goed en optimaal. Zorg ervoor dat de hele biefstuk bedekt is ermee. Zo krijg je het beste resultaat en smaak wanneer je het gaat bakken in de pan. Als je een 1,5 pond stuk vlees hebt, kun je alle kruiden gebruiken.
– Nu kun je een platte ijzeren koekenpan of een bakplaat verwarmen op middelhoge vuur. Daarna zullen we de boter smelten. Hiervoor kun je elk soort boter gebruiken.
– Als de boter al gesmolten is, kun je de steak toevoegen aan de pan. Als je van plan bent om een vleesthermometer te gebruiken kun je het in de steak doen voordat het in de pan gaat. Bak het vier tot zes minuten aan beide kanten. De baktijd zal voor veel mensen verschillen, dus het is aangeraden om het naar jouw gewenste gaarheid bakt. Hiervoor kun je ook een temperatuur instellen voor de vleesthermometer. Meestal is het 120 ° tot 125 ° voor medium-rare.
– Bepaalde mensen zullen hun steaks willen arroseren of bedruipen komt er nog een stap na het bakken. Hier zul je het vlees eerst voor twee tot vijf minuten aan elke kant in boter moeten bakken. Daarna zet je het vuur op een laag pitje. Voeg wat meer boter eraan toe, samen met enkele teentjes knoflook en rozemarijn. Je kunt ook een beetje tijm erbij zetten. Kantel de pan naar je toe totdat alle boter en kruiden naar één kant vloeit. Voor deze stap heb je een lepel voor nodig. Hiermee kunnen we de steak met boter bedruipen. Blijf dit voor ongeveer een minuut doen en stop wanneer de boter bruin begint te worden. Het gaat dan nootachtige beginnen te ruiken en niet meer borrelen.
– Zet het vuur uit en haal het vlees uit de pan. Wacht tien minuten voordat je de steak snijd. De flat iron steak zal even moeten rusten na het bakken zodat het vocht niet wegvloeit als je erin snijd.