Archief nieuws

Cochin Club Nederland

 

In Memoriam Gijs van den Oever

 

Op 20 februari kregen wij bericht dat onze oud-voorzitter en erelid Gijs van den Oever overleden was. Gijs woonde al een aantal jaren niet meer thuis daar zijn medische toestand dusdanig was dat dat niet meer ging.

Gijs was jarenlang vervent fokker van Cochinkrielen. Hij was één van de medeoprichters van de huidige Cochinclub in 1986. Daarvoor was hij reeds jaren lid van de BCen L-club. Als keurmeester is hij vele jaren actief geweest. Gijs heeft vele beginnende fokkers aan goed startmateriaal geholpen en wist vele kleurslagen in topkwaliteit op de shows te brengen. Vooral de kleurslagen tarwe en zilvertarwe hadden het hem aangedaan. Ook rood en geel/goud-zwartgezoomd waren kleuren waar hij aan werkte.

Wij zullen hem altijd in goede herinnering houden .

 

 

Ardjan Warnshuis

 

Recificatie

 

In de laatste Nieuwsbrief stond vermeld dat de heer Boks dieren op een verkeerd aantal slagpennen had teruggezet in predikaat. De informatie die ik hierover kreeg blijkt niet juist. De dieren werden door de heer Boks teruggezet vanwege andere foutjes. Hierbij mijn excuses aan het adres van de heer Boks.

Ardjan Warnshuis

 

In Memoriam

 

Zondag 18 oktober kregen wij bericht dat ons erelid en oud-secretaris Piet Verhoef die dag was overleden. Piets gezondheid liet de laatste jaren al te wensen over. Na een vrij zware operatie aan zijn hart is hij er niet meer bovenop gekomen. Enige weken voor zijn overlijden heeft een afvaardiging van het bestuur hem nog bezocht. Piet was jarenlang secretaris en mede-auteur van het Cochinboek. Wij verliezen in hem een geweldig fijne persoon en vriend. Zijn vrouw Francien, de kinderen en kleinkinderen wensen wij alle kracht om het verlies te dragen.

 

Ardjan Warnshuis

www.cochin.nl Copyright © All Rights Reserved Cochin Club Nederland 2015